Sporades newspaper | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube | email: 18154poulios@gmail.com | Tηλ. 6970032056

q

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ & ΣΙΑ | ΚΑΜΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ | ΤΗΛ. 2424024762

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021

Απρόκλητη επίθεση του Αντιδημάρχου Σκοπέλου Νικ. Βαφίνη στον εργαζόμενο και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας Γιώργο Γούλα

«Εμένα με λένε Βαφίνη» (!)

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Σκοπέλου Νικολάου Βαφίνη,  απέναντι στον εργαζόμενο του Δήμου και εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιό μας στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας Γιώργο Γούλα. 

Η σθεναρή αντίσταση του συναδέλφου Γιώργου Γούλα,
στη γραμμή της υπεράσπισης του δικαιώματος
στην κανονική άδεια και ενάντια στον αυταρχισμό,
μπορεί να τον οδήγησε με υψηλότατη πίεση
στο Κέντρο Υγείας, αλλά το μήνυμα
παραδόθηκε αυτοπροσώπως
!
Τρομοκρατία και απειλές δεν πιάνουν στους
εργαζόμενους! Ο αγώνας για δουλειά και ζωή
με δικαιώματα, αξίζει πολλές θυσίες!
Άμοιρος ευθυνών δεν είναι και ο Δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης, που αφήνει χώρο να εκδηλώνονται τέτοιες ενέργειες από πλευράς των αιρετών νίπτοντας τας χείρας του, στην ουσία ενισχύοντάς τες. 

Με πρόσχημα τη χορήγηση άδειας υπαλλήλου καθαριότητας (οφειλόμενη προηγούμενου έτους), αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι οι έκτακτες καταστάσεις που «δικαιολογούν» τάχα τη μη χορήγησή της έχουν γίνει καθεστώς στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου. 

Εν εξάλλω καταστάσει, ο συγκεκριμένος Αντιδήμαρχος -και αφού είχαν δοθεί προφορικά εξηγήσεις στον Δήμαρχο για τα ζητήματα αδειών- άρχισε να χτυπάει τα χέρια στο τραπέζι και να αναπαράγει μονότονα εκφράσεις του τύπου «Εμένα με λένε Βαφίνη» κλπ, επειδή η υπηρεσία, ως όφειλε εκ του νόμου, συνέταξε σχέδιο απόφασης…

Το αποκορύφωμα, δε,  σημειώθηκε όταν ο εν λόγω …διάσημος αντιδήμαρχος «διέταξε» τον συνάδελφο, που σημειωτέον είναι εκτός αρμοδιότητάς του καθώς εργάζεται ως υπάλληλος στο Διοικητικό Τμήμα, «να πάρει φαράσι και  σκούπα να καθαρίσει το Λουτράκι», μπροστά στους έκπληκτους από την ανοίκεια επίθεση συναδέλφους…

Φυσικά δεν είναι το κύριο αίτιο της συμπεριφοράς του ανωτέρω η παροιμιώδης άγνοιά του περί την χορήγηση αδειών.  Είναι συνειδητή η στάση του, ενισχυμένη από όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που θέσπισαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ - βγαλμένος λες από τα υποστατικά των τσιφλικάδων των προηγούμενων αιώνων- να σημάνει σιωπητήριο στους χώρους δουλειάς. Μεταφράζεται εδώ και πολύ καιρό σε παράκαμψη και περιφρόνηση κάθε υπηρεσιακής ιεραρχίας και κυρίως των εργαζομένων της Καθαριότητας, που δίνουν τη μάχη για να είναι καθαρό το νησί με την εντατικοποίηση να χτυπάει «κόκκινο»  και τον μηχανολογικό εξοπλισμό με σοβαρότατα προβλήματα. 

Η σθεναρή αντίσταση του συναδέλφου Γιώργου Γούλα, στη γραμμή της υπεράσπισης του δικαιώματος στην κανονική άδεια και ενάντια στον αυταρχισμό, μπορεί να τον οδήγησε με υψηλότατη πίεση στο Κέντρο Υγείας, αλλά το μήνυμα παραδόθηκε αυτοπροσώπως! Τρομοκρατία και απειλές δεν πιάνουν στους εργαζόμενους! Ο αγώνας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, αξίζει πολλές θυσίες!

Ευχόμαστε στον συνάδελφο ταχεία επάνοδο στη δουλειά και στους αγώνες.

Καλούμε τον Δήμαρχο Στ. Περίσση να ανακαλέσει στην τάξη τον αντιδήμαρχό του καταδικάζοντας απερίφραστα τη συμπεριφορά του!

Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, συλλογικά και οργανωμένα να απαιτήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, τη σταθερή χορήγηση ρεπό και αδειών, να διεκδικήσουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να καταγγέλλουν αμέσως κάθε κρούσμα αυταρχισμού!

Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα ζήσουμε!

ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας

Βόλος,  19/07/2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.