Sporades newspaper | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube | email: 18154poulios@gmail.com | Tηλ. 6942 22 62 01

Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021

Ιατρός Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος για πρώτη φορά στη Σκόπελο

[Σκοπός του πολυϊατρείου είναι να πραγματοποιούνται όχι μόνο κλινικές εξετάσεις, αλλά οι ενδοσκοπικές πράξεις της Γαστροσκόπησης και της Κολονοσκόπησης στις εγκαταστάσεις του στην ΣΚΟΠΕΛΟ]

________________

Για άλλη μια φορά το ιδιωτικό πολυϊατρείο "ΚΟΣΜΟΫΓΕΙΑ" πρωτοπορεί και υποδέχεται στο νησί της Σκοπέλου για πρώτη φορά στα χρονικά ειδικό ιατρό ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ - ΗΠΑΤΟΛΟΓΟ και με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας του με τον ειδικό Γαντρεντερολόγο - Ηπατολόγο κ. Πάντσα Πάρη.

Με δεδομένο το ενδιαφέρον των ασθενών, σκοπός του πολυϊατρείου είναι να πραγματοποιούνται όχι μόνο κλινικές εξετάσεις, αλλά οι ενδοσκοπικές πράξεις της Γαστροσκόπησης και της Κολονοσκόπησης στις εγκαταστάσεις του στην ΣΚΟΠΕΛΟ. Αυτό θα αποφορτίσει κατά πολύ την ζωή των αντίστοιχων ασθενών που μέχρι και σήμερα καλούνται να προγραμματίσουν ταξίδι στο πλησιέστερο γαστρεντερολογικό ιατρείο, να υποβληθούν σε απίστευτη ταλαιπωρία που εκτός από την κούραση και τα έξοδα του ταξιδιού, συνήθως ενέχει και πρόσθετη επιβάρυνση για τον ίδιο τον ασθενή, καθόσον προαπαιτούνται ιατρικές κλινικές εξετάσεις, υπερηχογράφημα κοιλίας αλλά και ειδική προετοιμασία με δίαιτα και καθαρισμό των εντέρων πριν από την ενδοσκοπική πράξη.

Ο κ. Πάντσας είναι ιδιώτης γαστρεντερολόγος  -ηπατολόγος και επιμελητής γαστρεντερερολόγος στο ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστήμιου  BRESCIA Ιταλίας, ολοκλήρωσε το Αγροτικό ιατρείο στο Π.Ι.Τρικερίου και πραγματοποίησε την Ειδίκευση στον τομέα ΗΠΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ στο ΓΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, την ειδίκευση Γενικής Παθολογίας στο Γ.Ν.Τρικάλων και έχει καλύψει σειρά εφημεριών στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

Διαθέτει μια σειρά επαγγελματικών πιστοποιήσεων στην Τραυματιολογία ADVANCED TRAUMA LIFE SUPPORT (ATLS), την διασωστική (BLS) καθώς επίσης και πιστοποίηση της Ιταλικής Ομοσπονδίας Αθλητιατρικής (FMSI) και έχει παρακολουθήσει Μετεκπαιδευτικά σεμινάρια της Ηπατολογικής Σχολής.

Με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία ο κος Πάντσας έχει προσφέρει κατά καιρούς άμισθη εργασία ιατρού στο κοινωνικό Ιατρείο Βόλου, στην Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Βόλου, στην 1Η Παθολογική Κλινική και στην 1η Χειρουργική Κλινική Κοιλίας και Ενδοσκοπίας Πεπτικού του Πανεπιστημιακού Νοσομοκείου της Brescia  Ιταλίας.

Υπήρξε εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στην τραυματιολογική/ Ορθοπεδική κλινική ’’TRAUMA CLINIC’’ στο LIVIGNO Ιταλίας, στην Κλινική Αποκατάστασης ‘’DOMUS SALUTIS’’στην BRESCIA Ιταλίας, στην Ιταλική Ομοσπονδία RUBGY (F.I.R) για συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά, στην Ιταλική Ομοσπονδία Κολύμβησης (F.I.N.), στην κλινική ’DON GNOCCHI ONLUS’’ στο ROVATO Ιταλίας και στο κέντρο ‘’PANATLETICON’’ για παροχή υπηρεσιών αθλητιατρικής-τρυματιολογίας.

Τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια έχει συμμετάσχει σε σειρά συνεδρίων και ημερίδων Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας και παράλληλα έχει επιδείξει αξιόλογο συγγραφικό και ερευνητικό έργο με σειρά ανακοινώσεων και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ηπατολογία (Ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου) και την επεμβατική Γαστρεντερολογία. Έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε Αμερικανικά  ηπατολογικά περιοδικά αλλά και εκπαιδευτικό έργο με μαθήματα γαστρεντερολογίας και ενδοσκόπισης σε φοιτητές Ιατρικής, ενώ παράλληλα είναι μέλος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρίας (ΕΓΕ) και της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Ήπατος (ΕΕΜΗ).

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το πολυϊατρείο «ΚΟΣΜΟΫΓΕΙΑ»  ο Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος κ. Πάντσας θα παρευρίσκεται στους χώρους του πολυϊατρείου σε μηνιαία βάση, βάσει προγράμματος που θα ανακοινώνεται εγκαίρως από το πολυϊατρείο. 

Το πρώτο ιατρείο του στην Σκόπελο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 09/04/21. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τηλεφωνούν στα τηλ. 2424024500 και 6942467768 για ραντεβού που είναι απαραίτητο. Όλα τα ιατρεία του «ΚΟΣΜΟΫΓΕΙΑ» πραγματοποιούνται βάσει των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας, υγιεινής και πρόληψης κατά της διασποράς του COVID-19. 

Η παρουσία του Γαστρεντερολόγου - Ηπατολόγου κου Πάρη Πάντσα στα πολυϊατρεία «ΚΟΣΜΟΫΓΕΙΑ» είναι  σίγουρο ότι θα βοηθήσει και θα διευκολύνει πολλούς συνανθρώπους μας με θέματα Γαστρεντερολογικά – Ηπατολογικά και επιπλέον θα καλύπτονται και οι ανάγκες για Γαστροσκοπήσεις και Κολονοσκοπήσεις.