Sporades newspaper | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube | email: 18154poulios@gmail.com | Tηλ. 6942 22 62 01

q

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ & ΣΙΑ | ΚΑΜΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ | ΤΗΛ. 2424024762

Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Ο δικός μας Κώστας Παρίσης σήμερα στο PICK N ROLL

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO →ΕΔΩ
Απόψε, Τρίτη, 9 Μαρτίου του 2021 στις 20:00 στο Pick N' Roll της #cosmotetv

Ο γιατρός Κώστας Παρίσης με τον "μπέμπη"
του ελληνικού μπάσκετ Φάνη Χριστοδούλου
Λίγες μέρες μετά την αποχώρησή του από τη θέση του ιατρού της Εθνικής μπάσκετ, ο Κώστας Παρίσης μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV για τη μέχρι τώρα πορεία του, από το Ευρωμπάσκετ του 1987 μέχρι το «αντίο» του στους προκριματικούς αγώνες του Φεβρουαρίου στην Ρίγα.

Ο γιατρός Κώστας Παρίσης, ανυπομονεί να ανοίξει ο καιρός για να σαλπάρει για την αγαπημένη του Σκόπελο. «Την έχω αγαπήσει την Σκόπελο. Με αγάπησε κι ο κόσμος εκεί…» δηλώνει στο maksports.gr στο οποίο διαβάζουμε για την επίσημη αγαπημένη του γιατρού και για τον επίλογο σε μια πολυετή συνεργασία…↓

“Είμαι χαρούμενος κι ευτυχισμένος για όσα έζησα στην Εθνική ομάδα”

Μετά από 40 χρόνια παρουσίας στην Εθνική ομάδα Μπάσκετ των Ανδρών ο Κώστας Παρίσης ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την επίσημη αγαπημένη. Μετά την εμφάνισή  του στα παιχνίδια της προκριματικής φάσης στη “φούσκα” της Λετονίας πριν από λίγες ημέρες έβαλε τον επίλογο σε μια πολυετή συνεργασία.

“Το 1981 ξεκίνησα ως γιατρός της Εθνικής, εξελίχθηκε σε μια σχέση αγάπης. Έγινα επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής της Ομοσπονδίας. Πάντοτε αμισθί, πάντοτε ανιδιοτελώς… Δεν το έκανα για τα λεφτά, αγαπούσα το μπάσκετ. Το είχα υπηρετήσει επί σειρά ετών ως παίκτης , στο Ανατόλια, στον Άρη. Ήταν χαρά μου να προσφέρω κι ο ως επιστήμονας”, δήλωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ 3.

Σε άλλο σημείο λέει: “Η στιγμή που βίωσα πιο έντονα ήταν το Ευρωμπάσκετ του 1987. Κάτι που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως παραμονές της διοργάνωσης υπήρξε μια μεγάλη κρίση στις σχέσεις παικτών -ομοσπονδίας γιατί η ΕΟΚ είχε υπογράψει συμφωνίες με χορηγούς ένδυσης και οι παίκτες ήθελαν να φοράν τα δικά τους. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε την τελευταία στιγμή. Ο Νίκος Γκάλης ήταν το κάτι άλλο, χαιρόσουν να τον βλέπεις. Καταπληκτικός, πνευματικά και τεχνικά. Αξεπέραστος”.

Σχετικά με το αν του έμεινε απωθημένο το γεγονός πως η ομάδα του, το Ανατόλια είχε φτάσει πολύ κοντά σε έναν τίτλο στα μέσα της δεκαετίας του 1960 είπε: “Όχι, είχαμε μια καλή ομάδα, μια καλή παρέα όμως δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι για πρωταθλητισμό. Μετά από λίγα χρόνια που πήγα στον Άρη με προτροπή του Πεταλίδη, τότε κατάλαβα πως είναι να κάνεις πρωταθλητισμό”.

Σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα λέει: “Όλα είναι διαφορετικά σήμερα. Δεν θα ξεχάσω πόσο μεγάλη εντύπωση μου έκανε όταν είδα για πρώτη φορά παίκτες να φορούν τα ακριβά τους παπούτσια για ένα μόνο ματς κι έπειτα να τα παρατούν στα αποδυτήρια. Όσο θυμάμαι τα χρόνια τα δικά μας… Μας έδιναν ένα ζευγάρι Ελβιέλα κι αυτό ήταν”.

Για τον Βασιλακόπουλο είπε: “Είναι κάτι περισσότερο από φίλος. Διαθέτει ακόμη και τώρα κοφτερό μυαλό. Δεν είναι τυχαίο που πέτυχε όσα πέτυχε στο ελληνικό μπάσκετ”.

Για την ολοκλήρωση της διαδρομής του στην Εθνική είπε: “Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος για όσα έζησα”.


Ο κ. Παρίσης γεννημένος το 1942, τα τελευταία χρόνια μοιράζει την ζωή του μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σκοπέλου: “Την έχω αγαπήσει την Σκόπελο. Με αγάπησε κι ο κόσμος εκεί. Λειτουργώ κι ένα ιατρείο εκεί όπου βοηθάω κόσμο όταν χρειάζεται φυσικά χωρίς αμοιβή. Περιμένω πως και πως να  ανοίξει λίγο ο καιρός για να φύγω…”.

https://maksports.gr/