Sporades newspaper | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube | email: 18154poulios@gmail.com | Tηλ. 6942 22 62 01

q

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ & ΣΙΑ | ΚΑΜΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ | ΤΗΛ. 2424024762

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Kάλεσμα Σωματείων και Συλλόγων της Σκοπέλου στην απεργία της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου

ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ: Να βάλουμε σε λόκνταουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ


Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι, ο λαός μας, να μιλήσουν! Να μην ανεχτούν άλλο να φιμώνεται η φωνή τους. Να βάλουν στοπ στη λογική ότι φταίει ο λαός για όλα όσα συμβαίνουν. Τώρα πρέπει να δώσουμε συλλογική, μαζική, μαχητική απάντηση.

Στις 17 του Νοέμβρη σπάσαμε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης της ΝΔ. Ακυρώσαμε το σχεδιασμό της να βάλει στο γύψο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού!


Στις 26 του Νοέμβρη απεργούμε!
Για να προστατέψουμε τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματά μας από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

Να δώσουμε μαχητική απάντηση στη βαρβαρότητα κυβέρνησης και εργοδοσίας

-Ενώ δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, ενώ τα νοσοκομεία έχουν "μπουκώσει", ενώ οι χώροι δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς είναι υγειονομικές βόμβες, ενώ η μεγαλοεργοδοσία με την κάλυψη της κυβέρνησης αποκρύπτει εκατοντάδες κρούσματα  και οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι στην πανδημία και την εντατικοποίηση, η κυβέρνηση έχει την προσοχή της στραμμένη σε ό,τι της επιτάσσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους:

 -Τσεκουρώνει τους ήδη πετσοκομμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων για το 2021 κατά 500 εκατομμύρια, για να πριμοδοτήσει το μεγάλο κεφάλαιο

-Ενισχύει ξεδιάντροπα Κλινικάρχες και «διασώζει» τους μετόχους των αεροπορικών εταιριών

Αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδια- ραβασάκια του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων,  που περιλαμβάνουν:

-- Τη 10ωρη δουλειά, τη δουλειά από το πρωί ως το βράδυ με 200 ευρώ μισθό.

-- Τη μαύρη, ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά.

-- Την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

-- Την παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους.

-- Τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών.

Τα μέτρα αυτά έρχονται για να ενισχύσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Είναι μέτρα που θα μείνουν και μετά την πανδημία, ώστε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι το μόνιμο υποζύγιο που θα τροφοδοτεί τα κέρδη του κεφαλαίου.

Γι' αυτόν το λόγο η κυβέρνηση παίρνει νέα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού, ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο που καταργεί ουσιαστικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Θέλει τα ταξικά συνδικάτα στον πάγο και γι' αυτό:

-- Προωθεί την κατάργηση των Γενικών Συνελεύσεων.

-- Επιβάλλει την ηλεκτρονική ψήφο, αντί της συμμετοχής των ίδιων των εργαζομένων με τη φυσική τους παρουσία.

-- Παραδίδει το μητρώο μελών στην κυβέρνηση και τους εργοδότες.

-- Επιβάλλει νέα εμπόδια στην απόφαση και την οργάνωση της απεργίας.


Το μήνυμα της απεργίας να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς

Παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, να μην αφήσουμε να περάσουν  ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική "να λογαριαστούμε μετά". Το μήνυμα της απεργίας να φτάσει παντού!

Ο,τι κι αν σκαρφιστούν η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ, οι εργατοπατέρες τους  και οι δυνάμεις καταστολής τους προκειμένου να βάλουν στο γύψο τους αγώνες, ένα πράγμα δεν μπορούν να κάνουν: Να δουλέψουν όπως δουλεύουν καθημερινά κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες εκατομμύρια εργαζόμενοι. Εκεί βρίσκεται η δύναμή μας!

Γιατί οι μεγαλοκατασκευαστές δεν ξέρουν ούτε πώς πιάνεται το μυστρί των οικοδόμων. Οι εφοπλιστές δεν μπορούν να σηκώσουν ούτε άγκυρα χωρίς τους ναυτεργάτες. Οι μεγαλέμποροι δεν ξέρουν ούτε πού βρίσκονται οι αποθήκες τους, δεν έχουν ιδέα πώς να γεμίσουν τα ράφια τους με προϊόντα, ούτε πώς να τα «χτυπήσουν» στις ταμειακές στα σούπερ μάρκετ.

Τη μέρα της απεργίας λοιπόν πρέπει να κάνουμε ακόμα πιο δυνατή τη φωνή κάτω από τις μάσκες! 


Διεκδικούμε:

  • Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Αμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην Υγεία. Αμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μη νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ενταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Πύκνωση δρομολογίων και προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις συγκοινωνίες.
  • Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν ίντερνετ.
  • Εκτακτο επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν και όλες οι αρνητικές μεταβολές στους εργαζόμενους.
  • Το Δώρο Χριστουγέννων να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του
  • Να δοθούν η 13η και η 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα Δώρα για όλους.
  • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό. Καμία διακοπή σύνδεσης.
  • Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες

    

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ-ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ