Sporades newspaper | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube | email: 18154poulios@gmail.com | Tηλ. 6942 22 62 01

q

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ & ΣΙΑ | ΚΑΜΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ | ΤΗΛ. 2424024762

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΣΤΗ ΖΟΥΠΑ | ΚΛΙΚ ΣΤΟ BANNER

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

Αντιδήμαρχος: Σπάνε την καραντίνα | Δήμαρχος: Φήμες το σπάσιμο της καραντίνας | Με μια λέξη "άδειασμα"...


Φημολογία
* που δεν βασίστηκε σε γεγονότα, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Σκοπέλου τις “οργισμένες”(!) δηλώσεις του αντιδημάρχου του, ο οποίος είχε καταγγείλει στον “Ταχυδρόμο” ότι «Είναι εξωφρενικό αυτό που γίνεται. Υπάρχουν άνθρωποι εμπύρετοι που έχουν διαγνωστεί με το ιό και αντί να μείνουν μέσα, κυκλοφορούν σε τράπεζες και άλλους χώρους και έρχονται σ’ επαφή με άλλους συμπολίτες μας. Δεν μπορεί να είναι τόσο ανεύθυνοι. Ο ιός δεν αστειεύεται. Έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους»...


Ο κ. Σταμάτης Περίσσης, δήμαρχος της Σκοπέλου “άδειασε” να το πω; όχι δεν θα το πω, πείτε το εσεις όπως θέλετε, τον αντιδήμαρχό του  με δηλώσή του στο TheNewspaper.gr λέγοντας ότι «Τα 13 επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα ελέγχονται καθημερινά από τα αρμόδια όργανα και τηρούν την καραντίνα. Εκτός αυτού σε μία κλειστή κοινωνία όπως αυτή της Σκοπέλου, που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, είναι απίθανο να επιχειρήσει κάποιος να συμπεριφερθεί ανεύθυνα προς τους συμπολίτες του».

Κάποιες ώρες νωρίτερα ο αντιδήμαρχος Σκοπέλου κ. Βαφίνης είχε κατηγγείλει στον Ταχυδρόμο ότι οι συμπολίτες του «Σπάνε… την καραντίνα και κυκλοφορούν άνετοι..!»

Τα συμπεράσματα (...και τα σχόλια) δικά σας...

*φημολογία | σύνολο από ανεπιβεβαίωτες ή και παντελώς αστήρικτες φήμες, διαδόσεις, σχετικά με ένα θέμα


Διαβάστε το ρεπορταζ του Ταχυδρόμου:

Σπάνε… την καραντίνα και κυκλοφορούν άνετοι, καταγγέλλει οργισμένος ο αντιδήμαρχος Ν. Βαφίνης - Φόβοι για μεγάλη διασπορά στο νησί της Σκοπέλου

Σε αναμμένα κάρβουνα κυριολεκτικά και μεταφορικά κάθονται οι κάτοικοι της Σκοπέλου. Τις τελευταίες μέρες στο νησί καταγράφηκαν κρούσματα κορονοϊού σε μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι όμως αψηφούν υγειονομικά πρωτόκολλα και καραντίνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τον υπόλοιπο πληθυσμό του νησιού, όπως κατήγγειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οργισμένος ο αντιδήμαρχος Σκοπέλου Νίκος Βαφίνης.

Η Πολιτική Προστασία του δήμου ενημερώθηκε από τον ΕΟΔΥ για 13 επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα. Οκτώ κρούσματα στο χωριό Γλώσσα και πέντε στο Ελιος.

Όμως εκφράζονται φόβοι ότι, εξαιτίας της μη τήρησης των μέτρων από τους νοσούντες, η διασπορά θα είναι σημαντική και πως θα προκύψουν στην πορεία νέα κρούσματα.

Στο νησί επικρατεί αναβρασμός για την αδιαφορία που επιδεικνύουν ορισμένοι σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Μεταξύ των κατοίκων η ανησυχία έχει «χτυπήσει» κόκκινο καθώς όπως είναι φυσικό πρόκειται για κλειστές κοινωνίες. Τα δύο χωριά μαζί πληθυσμιακά δεν ξεπερνούν τους 700 κατοίκους και τα 13 θετικά κρούσματα είναι ένας υψηλός αριθμός που γρήγορα μπορεί να γίνει μεγαλύτερος, αν συνεχιστεί εκ μέρους ενός τμήματος του πληθυσμού να υπάρχει χαλαρότητα, συγχρωτισμός και μη τήρηση της αυτονόητης καραντίνας για όσους νοσούν αλλά και για τις στενές τους επαφές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Πολιτική Προστασία του δήμου έχει ζητήσει να γίνει ευρεία ιχνηλάτηση όσων ήρθαν σε επαφή με τους νοσούντες σε μία προσπάθεια να «σπάσει» η αλυσίδα της μεταδοτικότητας. Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί και ιδιαιτέρως οικογένειες που έχουν ευπαθή μέλη ρωτούν να μάθουν, να ενημερωθούν.

«Είναι εξωφρενικό αυτό που γίνεται. Υπάρχουν άνθρωποι εμπύρετοι που έχουν διαγνωστεί με το ιό και αντί να μείνουν μέσα, κυκλοφορούν σε τράπεζες και άλλους χώρους και έρχονται σ’ επαφή με άλλους συμπολίτες μας. Δεν μπορεί να είναι τόσο ανεύθυνοι. Ο ιός δεν αστειεύεται. Έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους», κατήγγειλε ο κ. Βαφίνης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βλέποντας την κατάσταση να τείνει να τεθεί εκτός ελέγχου ο δήμος έχει απευθυνθεί σ’ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την τήρηση των μέτρων, ενώ ενήμερη είναι επίσης η Αστυνομία του νησιού προκειμένου να ελέγξει, αν τηρείται η καραντίνα ή όχι, από όσους νοσούν.

«Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους των παραπάνω κοινοτήτων να περιορίσουν τις μετακινήσεις να παραμείνουν στα σπίτια τους και εάν παρουσιάσουν κάποια φαινόμενα αδιαθεσίας να ενημερώνουν το Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου. Να τηρούν απαρέγκλιτα τα πρωτόκολλα του covid-19», ήταν η απεγνωσμένη έκκληση του κ. Βαφίνη.

 «Πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι μόνο 13 συνάνθρωποί μας που νοσούν αυτές τις μέρες. Υπάρχουν και άλλα άτομα, βάσει στατιστικών δεδομένων. Παρακαλούνται να μείνουν στις οικίες τους με κάθε δυνατή προφύλαξη και εάν δούνε ανησυχητικά συμπτώματα, να ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας, να τηρούν τα μέτρα προστασίας που έχουν ζητηθεί, προκειμένου να αποφευχθεί μια μεγαλύτερη εξάπλωση της πανδημίας. Να μη διστάσουν ό,τι κι αν χρειαστούν, να ζητήσουν την βοήθεια του δήμου και των αρχών», επισημαίνει καταλήγοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος.

Διαβάστε της δηλώσεις Περίσση στο TheNewspaper.gr

Για φημολογία που δεν βασίστηκε σε γεγονότα κάνει λόγο ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Σταμάτης Περίσσης, σχετικά με αναφορές που φέρουν δημότες του νησιού, οι οποίοι έχουν καταγραφεί ως θετικοί στον κορωνοϊό, να σπάνε την καραντίνα και να κυκλοφορούν στο νησί. «Τα 13 επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα ελέγχονται καθημερινά από τα αρμόδια όργανα και τηρούν την καραντίνα. Εκτός αυτού σε μία κλειστή κοινωνία όπως αυτή της Σκοπέλου, που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, είναι απίθανο να επιχειρήσει κάποιος να συμπεριφερθεί ανεύθυνα προς τους συμπολίτες του» ανέφερε στο TheNewspaper.gr ο κ. Περίσσης.

«Προς το παρόν οι συμπολίτες μας που νοσούν από τον κορωνοϊό δεν έχουν βαριά συμπτωματολογία και για τον λόγο αυτό δεν έχει χρειαστεί διακομιδή τους στο Νοσοκομείο του Βόλου» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Σκοπέλου.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ↓↓↓

Από το «δεν υπάρχουν "κρυφά” κρούσματα» μέχρι τα 13 (=40 έως 80!) μια εβδομάδα δρόμος…