Sporades newspaper | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube | email: 18154poulios@gmail.com | Tηλ. 6942 22 62 01

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020

Για την καλή συνεργασία του κ. Μαραβέγια με τον μεγάλο ρυπαντή του Βόλου

Διαβάζουμε το εξής δημοσίευμα: (https://magnesianews.gr/magnisia/dorea-antidrastirion-apo-tin-aget-sto-nosokomeio-meta-apo-paremvasi-toy-voyleyti-kon-maravegia.html) το οποίο μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ένας γιατρός - βουλευτής της ΝΔ προτείνει στην τοπική τσιμεντοβιομηχανία “σε συνέχεια της καλής συνεργασίας που έχει αναπτύξει μαζί της”, αυτή να εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφέρει αντιδραστήρια για τεστ κορονοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου.

Αυτό θα ήταν μία θεμιτή και πιθανόν και ευαγής πράξη ΕΑΝ:

• Η εταιρία δεν ήταν η ΑΓΕΤ-LafargeHolcim. Η οποία αποτεφρώνει σκουπίδια άγνωστης ποιότητας και υλικών, που φέρνει από άγνωστους προορισμούς, καίγοντας τα δίπλα στην πόλη, με αποτέλεσμα να διαχέονται 16 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ καυσαερίων στην ατμόσφαιρα της πόλης, και να την εμπλουτίζουν με βαρέα μέταλλα, διοξίνες και φουράνια, τις εκλύσεις των οποίων έχει παραδεχτεί η ίδια η εταιρία, ενώ έχουν μετρηθεί υψηλές υπερβάσεις σε νευροτοξικά στοιχεία όπως ο υδράργυρος και το αρσενικό.

• Η αέρια ρύπανση δεν ενίσχυε τους ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ, σύμφωνα με τις πρόσφατες επιστημονικές μελέτες πανεπιστημίων όπως το Harvard.

• Ο Βόλος δεν υπέφερε από καρδιαγγειακά, αναπνευστικά και νεοπλασματικά νοσήματα 4 ΦΟΡΕΣ πάνω από τον Ελληνικό μέσο όρο σύμφωνα με την πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη.

• Ο Βόλος δεν είχε υπερβάσεις στα όρια των μικροσωματιδίων τις ΜΙΣΕΣ ΜΕΡΕΣ του χρόνου σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

• Η εταιρία δεν είχε άδεια να καίει 200.000 ΤΟΝΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ το χρόνο.

• Η εταιρία δεν είχε σχεδιάσει να καίει CLO (τα επικίνδυνα υπολείμματα του πράσινου κάδου) για την  οποία αντέδρασαν οι πολίτες.

• Η Κυβέρνηση, στην οποία ανήκει ο εν λόγω βουλευτής, δεν υιοθετούσε κατάφωρη στάση ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ή αλλιώς της ενεργειακής αξιοποίησής τους και των εργολαβιών της, όπως αναφέρεται και στο υπό εφαρμογή νέο Νομοσχέδιο για την ‘Ανακύκλωση’.

• Ο συγκεκριμένος βουλευτής, δεν ήταν από τη Μαγνησία και δεν γνώριζε το πολύ μεγάλο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή μας.

Έχουμε κι άλλα πολλά μελανά σημεία αλλά δεν θέλουμε να σας κουράζουμε.

Θα επιμείνουμε στα πολλά αυτά ΕΑΝ. Εάν υπήρχαν πραγματικοί πολιτικοί και όχι ανδρείκελα των κομμάτων, που αληθινά νοιάζονταν για τον τόπο τους, δεν θα διανοούνταν να ζητήσουν από τον μεγάλο ρυπαντή της πόλης να προσπαθήσει να εξιλεωθεί βάζοντας ως πρόσχημα τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ! Ειδικά σε περίοδο αυξημένης ανάγκης όταν οι συνάνθρωποί μας εκλιπαρούν για τη ζωή τους! Αυτό είναι αναίσχυντο, πρόστυχο, ξεδιάντροπο και βαθύτατα ανήθικο!

Κύριε Μαραβέγια, τα πικρά συγχαρητήρια μας! Μπήκατε κι εσείς άξια  στο πάνθεον των "καλών συνεργατών" της πολυεθνικής μαζί με τη συνάδελφό σας κα Μακρή, τον Δήμαρχο Βόλου κ. Μπέο και πολλούς άλλους γνωστούς και μη εξαιρετέους, δυστυχώς "επιφανείς" συμπολίτες μας. Θα σας θυμόμαστε ως ακόμη έναν που, λυγώντας τις οσφύες του, έκανε συμφωνία με το Κακό ως άλλος Μεφιστοφελής!   

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ

email: epitropiagonavolou@gmail.com

Facebook: facebook.com/epitropiAgonaVolou

Blog: epitropiagonavolou.blogspot.gr

twitter: https://twitter.com/EpitropiV

Instagram: https://www.instagram.com/epitropiagonapolitonvolou