Sporades newspaper | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube | email: 18154poulios@gmail.com | Tηλ. 6942 22 62 01

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

Δημήτρης Ευσταθίου: Παραμένουμε ουσιαστικά παρόντες όσο και αν αυτό ζορίζει...

Η Δημοτική παράταξη “Σκόπελος όλοι μαζί”, εκτιμώντας ότι οι Δήμοι είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της υφιστάμενης κρίσης, αγωνίζεται με κάθε πρόσφορο μέσο για την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και άρα και του Δήμου μας, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ενόψει της πασχαλινής περιόδου, που για το νησί αποτελεί αφετηρία της καλοκαιρινής σεζόν και στην απόδοση της οποίας στηρίζονται εκατοντάδες νοικοκυριά του νησιού, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η διοίκηση να κινηθεί άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να προετοιμαστεί εγκαίρως, για να προλάβει τις όποιες οικονομικές συνέπειες θα έχουν οι Σκοπελίτες απο αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Καλή είναι η παρουσίαση προτάσεων, αλλά προς το παρόν παραμένουν χωρίς αντίκρισμα.

Απαιτούμε λοιπόν από την διοίκηση του Δήμου να ενεργοποιηθεί και να λειτουργήσει με αποτελεσματικά αντανακλαστικά, ουσίας. Να απαιτήσει ΑΜΕΣΑ από τα εθνικά κέντρα διοίκησης παρεμβάσεις και να ζητήσει εδώ και τώρα:
• Ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα ισχυρό από το Υπουργείο Εσωτερικών προς το Δήμο μας, για διατιμημένη κάλυψη αναγκών σε υγειονομικό υλικό, καθαριστικά, προστασίας προσωπικού και την προμήθεια μηχανημάτων – κάδων κλπ.

• Προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την ενίσχυση του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" συμφωνα με το Αριθμ. Πρωτ.:ΔΙΔΑΔ/Φ.69/110/οικ.8189, που λειτουργεί με μια μόνο βοηθητική ειδικότητα.

• Έκτακτο ειδικό πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για ανέργους από τον ΟΑΕΔ 8-12μηνης διάρκειας για ενίσχυση των υπηρεσιών του Δήμου που εξυπηρετούν πλήθος αναγκών, όπως τις ευπαθείς ομάδες, την καθαριότητα-απολύμανση κ.α.

• Επέκταση του Κοινωνικού τιμολογίου για όσα νοικοκυριά και επιχειρήσεις πλήττονται και θα πληγούν από την παρούσα κατάσταση. Ειδική Μείωση δημοτικών τελών για όσα νοικοκυριά και επιχειρήσεις πλήττονται απο την παρούσα κατάσταση.

• Να αιτηθεί άμεσα στο ΥΠΕΣ την χορήγηση Δώρου Πάσχα σε εργαζόμενους που εργάζονται και προσφέρουν στις κοινωνικές υπηρεσίες και την καθαριότητα.

• Να προβεί σε συνεχείς απολυμάνσεις των κάδων.

• Να στηρίξει τη μοναδική Τοπική Μονάδα Υγείας του νησιού και των τοπικών Γιατρών με μέσα προστασίας και λοιπό εξοπλισμό, ώστε να καλύπτουν άμεσα και με ασφάλεια ανάγκες των πολιτών.

• Να απαιτήσει τη σύναψη τοπικών συμφώνων απασχόλησης και στήριξης της
επιχειρηματικότητας από τον ΟΑΕΔ και το ΕΠΑΝΕΚ σε σύμπραξη με το Υπουργείο Εσωτερικών για να στηριχθεί η εργασία και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τοπικής αναφοράς, που πλήττονται και θα πληγούν το επόμενο διάστημα και κυρίως εκείνες που ανήκουν στον κλάδο του Τουρισμού.

• Να αιτηθεί την οικονομική στήριξη ανέργων μη επιδοτούμενων για αγορές αποκλειστικά από τοπικές επιχειρήσεις που θα συμβληθούν σε σχετικό μητρώο του ΥΠΕΣ.

• Να παρέχεται άμεσα από το Δήμο μέσω της ιστοσελίδας του, ενημέρωση των Σκοπελιτών για όλες τις αποφάσεις του Δ.Σ. αλλά και όλων των διοικητικών συμβουλίων του, αυτή την περίοδο, που τα συμβούλια γίνονται δια περίφορας.

• Να αιτηθεί οικονομική ενίσχυση του Δήμου για απώλεια εσόδων απο τυχόν ύφεση στον
Τουρισμό τόσο για την πασχαλινη περίοδο όσο και για την καλοκαιρίνη περίοδο.

• Να διατεθεί η αντιμισθία όλων των αιρετών του Δήμου μας αυτο το κρίσιμο διάστημα για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών.

• Να ζητήσει απο τις αρμόδιες υπηρεσίες να εντείνουν τους ελέγχους των επισκεπτών στο νησί μας, όπως προβλέπει η ΠΝΠ σχετικα με τα μέτρα για την πανδημία.

Σε σχέση τώρα με τα θέματα που ταλάνισαν και ταλανίζουν ακόμη την τοπική κοινωνία της
Σκοπέλου το τελευταίο διάστημα, τόσο με το ζήτημα των παράνομων εργασιών στο οδόστρωμα της Αμπελικής όσο και με το ζήτημα της αμμοληψίας στην Μηλιά και αφού μένουν έως και σήμερα, αναπάντητα τα ερωτήματα, έχουμε να δηλώσουμε προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, ότι ουδέποτε ως παράταξη κάναμε την παραμικρή καταγγελία για οποιοδήποτε απο τα παραπάνω ζητήματα.

Αν η παρούσα διοίκηση και οι όψιμοι υποστηρικτές - likeτζίδες της, γνωρίζουν κάτι άλλο τους καλούμε να το παρουσιάσουν επίσημα και με αποδείξεις ΤΩΡΑ.

Εμείς, παρόλα αυτά, ρώταμε την παρούσα διοίκηση να μας πει ξεκάθαρα ΤΩΡΑ αν για τις μέχρι σήμερα εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο οδόστρωμα της Αμπελικής, έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές των υλικών και αν ναι με ποιό τρόπο; Αν όχι πως σκοπεύουν να τους πληρώσουν; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα εφευρεθούν
αλλότριες εργασίες.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, η ανάπτυξη, που ευαγγελίζεται η παρούσα διοίκηση για το νησί, θα πατάει σε πρόχειρα έργα, σε απλήρωτα μεροκάματα και σε χρεωμένες προμήθειες υλικών και τελικά σε υποθήκευση του μέλλοντος του τόπου;

Οι όψιμοι υποστηρικτές - likeτζίδες αυτής της διοίκησης να μας απαντήσουν ΤΩΡΑ, αν συναινούν με την “ανάπτυξη” που θα στηρίζεται σε παράνομα έργα, σε απλήρωτους εργαζόμενους, σε απλήρωτους προμηθευτές και σε χρεωμένο Δήμο.

Τους υποσχόμαστε ότι εμείς δεν θα παρεξηγηθούμε, ούτε θα τους μαλώσουμε, από όποια μεριά των έργων κι αν μας κάνουν τις δηλώσεις τους.

Για μας η ανάπτυξη του νησιού είναι απαίτηση να στηρίζεται σε έργα υποδομής με σοβαρές
τεχνικές μελέτες, με έγκυρο και εγκεκριμένο προϋπολογισμό και με διαφανείς διαδικασίες, τόσο στα εργατικά όσο και στα υλικά. Για μας η ανάπτυξη στηρίζεται σε έργα ουσίας και όχι βιτρίνας. Έργα με διάρκεια που θα οχυρώνουν το νησί και θα αντέχουν στις κακοκαρίες και όχι έργα της μιας μέρας, που θα εξαφανίζονται με μια νεροποντή.

Εμείς για τέτοια ανάπτυξη θα αγωνιστούμε! Κάθε τι άλλο διαφορετικό θα μας βρίσκει απέναντι.

Ως αντιπολίτευση θα είμαστε παρόντες και τις όποιες ανακοινώσεις μας, θα τις κάνουμε από όποια μεριά της Ελλάδας μας αρέσει, γιατί δεν ανήκουμε σε κανενός το Χαλιφάτο. Την εικόνα της ζημιάς στην περιοχή της Αμπελικής την γνωρίζουμε από το 2015, με τις βιβλικές πλημμύρες. Τότε που καταστράφηκαν περιουσίες και κινδύνεψαν ζωές. Δεν την ανακαλύψαμε φέτος. Άλλοι ήταν άφαντοι το 2015 ως αντιπολίτευση. Στο σπίτι λοιπόν του κρεμασμένου, ας μην μιλάμε για σχοινί.

Τέλος θα θέλαμε να επαναλάβουμε και στα παπαγαλάκια της σημερινής διοίκησης, ντόπια και εισαγόμενα, ότι θα παραμείνουμε ουσιαστικά παρόντες όσο και αν αυτό τα ζορίζει. Τους συνιστούμε ψυχραιμία γιατί είμαστε ακόμα στην αρχή ...και ποιούς θα αντέξει το σχοινί θα φανεί στην εντιμότητα.

Μένουμε σπίτι – Μενουμε ενεργοί
Μενουμε σπίτι – Μένουμε δίπλα σε κάθε Σκοπελίτη
Μένουμε σπίτι – αλλά δεν μένουμε αδρανείς.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους.