Sporades newspaper | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | email: 18154poulios@gmail.com | Tηλ. 6942 22 62 01

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Σκιάθος / Ολοκληρώθηκαν οι συναυλίες για το «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι»

Στις νότες εμβληματικών μουσικών συνθέσεων ταξίδεψαν, οι περισσότεροι από 400 παρευρισκόμενοι στις δύο συναυλίες του Μουσικού Πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg και του State Conservatory του Innsbruck υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Κανέττη και της Anita Mitterer. Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’ και της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, στο ξενοδοχείο Atrium και στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου, αντίστοιχα. 

Οι συναυλίες είναι μέρος του προγράμματος «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» της Πρεσβείας της Αυστρίας, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, και με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’ οι συναυλίες της Σκιάθου τελούσαν...
και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» η Αυστριακή Πρεσβεία συνεργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Η Σκιάθος’ παρουσιάζοντας υψηλής στάθμης μουσικές εκδηλώσεις με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς. Φέτος για δεύτερη φορά, του προγράμματος ηγήθηκαν, οι καταξιωμένοι μουσικοί, Χρήστος Κανέττης και Anita Mittrerer αλλά και δεκατέσσερις νέοι μουσικοί εγχόρδων από την Αυστρία και την Ελλάδα, σε ένα πληθωρικό και απόλυτα ισορροπημένο πρόγραμμα, σε μουσική των Haydn, Puccini, Schubert, Vivaldi, Telemann, Dragatakis, Strauss και Δραγατάκη, ενώ αίσθηση προκάλεσε η σύνθεση του Ιάσωνα Τζανάκου που συμμετείχε στο πρόγραμμα, και στην οποία είχε αρμονικά συνδέσει στοιχεία από την ελληνική μουσική παράδοση και τα αυστριακά βαλς.

Το «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι», είναι μια πρωτοβουλία της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα με σκοπό την προώθηση μουσικών ανταλλαγών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία, για το καλοκαίρι του 2017, έχουν συνολικά προγραμματιστεί είκοσι έξι συναυλίες σε είκοσι δύο πόλεις. 

Στο χαιρετισμό του ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα, Alexander Wojda, τόνισε: “Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι απόψε μαζί σας στο όμορφο νησί της Σκιάθου, για αυτό το σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» μουσικοί και από τις δύο χώρες εμφανίζονται από κοινού σε διάφορα σχήματα, κινούμενοι σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα που εκτείνεται από κλασική μουσική, τζαζ μέχρι ηλεκτρονική μουσική. Σημαντικό μέλημα της Πρεσβείας είναι και η εκπαίδευση των νέων μουσικών, για το λόγο αυτό προωθεί ήδη για τέταρτη συνεχόμενη φορά στο Πήλιο την Ακαδημία Μουσικής Δωματίου Εγχόρδων του καθ. Χρήστου Κανέττη, ο οποίος έχει τις ρίζες του στην Ελλάδα και διδάσκει βιολί επί σειρά ετών στο Mozarteum Salzburg. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους σπουδαίους μουσικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρεσβείας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Η Σκιάθος’ και όσους υποστήριξαν τη διοργάνωση.”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, ευχαριστεί θερμά την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα και ιδιαίτερα την Πρέσβη Andrea Ikić-Böhm, τον Επιτετραμένο της Πρεσβείας Alexander Wojda, και την υπεύθυνη του πολιτιστικού προγράμματος της Πρεσβείας Χαρά Μαμάτα, για την τιμητική συνεργασία, μέσα από την οποία δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιαστούν στη Σκιάθο, διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικές εκδηλώσεις, επίσης ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά την Διευθύντρια της Διεθ/νσης Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαριάνθη Αναστασιάδου για τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία. Για τη συνεχή συμβολή στις εκδηλώσεις που διοργανώνει με την Πρεσβεία της Αυστρίας, ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά, την Fleur Ποταμιάνου, τον Ανδρέα Ποταμιάνο και την Ηλέκτρα Χατζημιχάλη, για την πολύτιμη και γενναιόδωρη υποστήριξή τους. Τις συναυλίες υποστήριξαν με την ευγενική τους χορηγία, το ξενοδοχείο Atrium, το τουριστικό γραφείο Dolphin of Skiathos/Αλέξανδρος Ευσταθίου, το Hospitality Group islea/Δημήτρης Κολιάκος, το Mare Gaia concept store/Κατερίνα Μιχαήλ, το εστιατόριο ERGON /Δέσποινα Μαρκάκη, και η εταιτρεία Hellenic Seaways. Για τη βοήθειά τους, ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πανασολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιωσήφ, τον Διευθυντή του Λυκείου Σκιάθου Λεωνίδα Τζαβαλιά, την Celine Monnier, τον Νίκο Σκιαδά και την Δέσποινα Μιτζέλου.