Sporades newspaper | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube | email: 18154poulios@gmail.com | Tηλ. 6942 22 62 01

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΣΤΗ ΖΟΥΠΑ | ΚΛΙΚ ΣΤΟ BANNER

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Απολογισμός δράσης του Γραφείου Εθελοντισμού

Πλούσιος ο απολογισμός του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου από την ημέρα σύστασής του μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012. Σας παραθέτουμε επιγραμματικά τις δράσεις της ομάδας:
1. Συγκέντρωση και διανομή ρουχισμού (παιδικού και ενηλίκων), τροφίμων και χρημάτων για τους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
2. Συγκέντρωση ρουχισμού (παιδικού και ενηλίκων) και αποστολή τους σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στα ιδρύματα «Κιβωτός», «Χαμόγελο του Παιδιού», «Σύλλογος Τυφλών Βόλου».
3. Καθαρισμός και προετοιμασία του πολυχώρου «Ορφέας» (παράθυρα, σόμπες, καρέκλες, σκηνή, αυλή, λουλούδια, παρτέρια), σε συνεργασία με Δήμο και ΔΗΚΕΣ, για χρήση σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
4. Ζωγραφική παιδιών στην αίθουσα του Ορφέα.
5. Δημιουργία ημερολογίων από τη ζωγραφική των παιδιών και...
διάθεσή τους. Με τα έσοδα κατασκευάστηκαν τα παράθυρα του Ορφέα και ένα μέρος δόθηκε για αγορά τροφίμων προς ενίσχυση συμπολιτών μας.
6. Δημιουργία έκθεσης στο χώρο του Ορφέα με καλλιτεχνήματα που δημιουργήθηκαν από τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν κατά τη διάρκεια του καθαρισμού των ακτών του νησιού (Trash Art).
7. Συμμετοχή στην πώληση κουπονιών του αντικαρκινικού εράνου με τη βοήθεια των προσκόπων και των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Σκοπέλου.
8. Δημιουργία χορευτικής ομάδας παιδιών και ενηλίκων (δωρεάν).
9. Δημιουργία ερασιτεχνικής ομάδας χορωδίας (δωρεάν).
10. Συμμετοχή στη λαμπαδηδρομία στους δρόμους της Σκοπέλου (αναβίωση αρχαίου εθίμου).
11. Συμμετοχή στην περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.
12. Καθαρισμός σε δρόμους (και αφαίρεση αφισών από κολώνες της παραλίας στη Χώρα), σιφόνια (Αμπελική) και ακτές σε ολόκληρο το νησί.
13. Διοργάνωση φυσιολατρικών περιπάτων (στα πλαίσια της γνωριμίας με τον τόπο μας και της διερεύνησης παλιών μονοπατιών για επισήμανση).
14. Προσφορά αναλώσιμου υλικού προς το κέντρο Υγείας Σκοπέλου για ολόκληρο το καλοκαίρι από τους Σάσα Μανωλάκη-Καραγιάννη και Δημήτριο Κέμο, με τη μεσολάβηση των εθελοντών.
15. Συμμετοχή στο εργαστήρι ξένου τραγουδιού με βραδιές για τις γιορτές του Πάσχα, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
16. Διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων (Καλές).
17. Διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων:
1. Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη (με ντόπιους καλλιτέχνες).
2. Βραδιά με το Σκοπελίτη τενόρο Στάθη Καραγιώργο, συνεργάτη της Όπερας της Λουκέρνης στην Ελβετία.
18. Διοργάνωση του ποιητικού διαγωνισμού «Καισάριος Δαπόντες» με τη συνεργασία της ΔΗΚΕΣ.
19. Συνδιοργάνωση της ποιητικής βραδιάς «100.000 ποιητές για την αλλαγή του πλανήτη», με μουσική, ζωγραφική και απαγγελία ποιημάτων
20. Διοργάνωση επιστημονικών ομιλιών με θέμα :
1. «Τα αίτια της κρίσης και οι δυνατότητες εξόδου» Γ. Οικονόμου.
2. «Εμείς ρωτάμε, ο Κ. Βεργόπουλος απαντά» Κ. Βεργόπουλος.
3. «Η λειτουργία της Δημοκρατίας στην Αρχαία Αθήνα και η επικαιρότητά της στην εποχή μας» Γ. Οικονόμου.
4. «Ανακάλυψη σωματιδίου Χιγγς στο CERN» A.Παναγιώτου.
21. Διερεύνηση δυνατοτήτων για ανακύκλωση πλαστικού σε συνεργασία με το Δήμο Σκοπέλου, με στόχο την οριστική λύση του θέματος.
22. Συλλογή πλαστικού καπακιού (για αγορά αναπηρικού καροτσιού)
23. Συμμετοχή στη φιλοξενία του Αρχιεπισκόπου και της συνοδείας του, με παράθεση δείπνου 30 ατόμων στη Μονή Ευαγγελιστρίας.
24. Συμμετοχή στο Διεθνές Φιλμ Φεστιβάλ της Σκοπέλου για τους νέους (SIFFY) με διοργάνωση γευμάτων και δείπνων καθημερινά για 15 άτομα.
25. Υποδοχή στα Κρουαζιερόπλοια (Star Clipper & Star Flyer).
26. Αποχαιρετισμός στο συνέδριο των παιδιάτρων ΕΦΥΚΕ με προσφορά συμβολικών δώρων (δημιουργία καλλιτεχνημάτων από τους ίδιους τους εθελοντές)
27. Συμμετοχή στη ΔΙΕΒΑ (Ράλλυ Βορείου Αιγαίου), με παράθεση αποχαιρετιστήριου δείπνου.
28. Ευχαριστήρια (για δωρεά έργων τέχνης) και αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των Νορβηγών, στον Ορφέα.
29. Φιλοξενία Eυρωπαίων που μετείχαν στο πρόγραμμα προώθησης τοπικών προϊόντων από την Κορσική.
30. Συμμετοχή στην προετοιμασία του χώρου για τη θεατρική παράσταση (Φαύστα) της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας με σκηνοθέτη τον Τάκη Μόσχο.
Ο παραπάνω απολογισμός είναι επιγραμματικός, καθώς έγιναν πολλαπλές παράλληλες δράσεις.
Οι δράσεις μας συνεχίζονται...