Sporades newspaper | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube | email: 18154poulios@gmail.com | Tηλ. 6942 22 62 01

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου

Επιστολή στις «Βόρειες Σποράδες» έστειλε ο κ. Άγγελος Φάλκος, ιδιοκτήτης της εταιρίας με την επωνυμία «Άγγελος Φάλκος και Σια ΕΕ», που εδρεύει στον Πάνορμο Σκοπέλου, με την οποία διαμαρτύρεται για την πρωτοφανή και παράνομη, όπως την χαρακτηρίζει, άρνηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Σκοπέλου, για σύνδεση του καταστήματός του υγειονομικού ενδιαφέροντος, με το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Σκοπέλου, ως ο Νόμος και η δικαστική απόφαση ορίζουν.
«Προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σκοπέλου (Δ.Ε.Υ.Α.Σ.)
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Της εταιρίας με την επωνυμία «Άγγελος Φάλκος και Σια ΕΕ», που εδρεύει στον Πάνορμο Σκοπέλου
Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε την έντονη...
δυσαρέσκειά μας σε βάρος της επιχείρησής σας για τα παρακάτω:
Μετά από ταλαιπωρία μηνών και αφού χάθηκε για την επιχείρησή μας ήδη η τουριστική περίοδος 2011 εξαιτίας του ότι απαντήσατε στο αίτημά μας για υδροδότηση με καθυστέρηση έξι μηνών, αλλά και μετά από μύριες εκκλήσεις μας να μας συνδέσετε με το δίκτυο ύδρευσης που διαχειρίζεστε στον Πάνορμο, εκδώσατε τη με αριθμό 109/ 2011 απόφαση του Διοικητικού σας Συμβουλίου, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μας απαγορεύετε να εκμεταλλευτούμε το χώρο του μπαρ - εστιατορίου, που ευρίσκεται στο ξενοδοχείο μας, απαιτώντας εκβιαστικά και θέτοντας ως όρο, για να συνδεθούμε με το δίκτυο ύδρευσης, να το διαχειριστεί «διαφορετική οικονομική οντότητα», δηλαδή άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
Θεωρούμε την απαίτησή σας όχι μόνο παράνομη, διότι δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μας παρεμποδίσετε να χρησιμοποιήσουμε το μπαρ- εστιατόριο του ξενοδοχείου μας, αλλά και πρωτοφανή και παράλογη. Όση προσπάθεια κι αν καταβάλαμε, δεν καταφέραμε να αντιληφθούμε τι «κόφτει» τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. ποιος θα διαχειριστεί το χώρο του μπαρ- εστιατορίου και με ποια λογική η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. θα επιλέξει ποιος θα διαχειριστεί χώρο του ξενοδοχείου μας και ποιος όχι. Μήπως το ξενοδοχείο μας τίθεται σε επιτροπεία; Μήπως η επιχείρησή σας αναγορεύτηκε σε κηδεμόνα των επιχειρήσεων της Σκοπέλου (χρησιμοποιούμε τη λέξη «κηδεμόνας», διότι εικάζουμε ότι η λέξη «νταβατζής» δε θα σας αρέσει).
Η περίοδος της ανοχής έληξε. Ήδη με τις ενέργειες και κυρίως με τις παραλείψεις σας (εκμεταλλευόμενοι το χαώδες έλλειμμα έννομης προστασίας) μας έχετε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Γι αυτό σας δηλώνουμε ότι, αν δεν προχωρήσετε ΑΜΕΣΑ σε υδροδότηση του μπαρ- εστιατορίου, ως έχετε υποχρέωση, αφού σας έχουμε προσκομίσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που μας ζητήσατε, θα εγείρουμε σε βάρος σας αγωγή για τα διαφυγόντα κέρδη της επιχείρησής μας από τη μη λειτουργία του μπαρ- εστιατορίου, που γι αυτήν είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι.
Και βεβαίως, αν εξαιτίας της άρνησής σας να μας χορηγήσετε νερό, δημιουργηθούν άλλα προβλήματα με την αδειοδότηση της επιχείρησής μας, να είστε σίγουροι ότι και ο τελευταίος πολίτης της Σκοπέλου και όχι μόνο θα μάθει τις δοκιμασίες και τα βάσανα, τον ανηλεή πόλεμο εν μέσω κατάρρευσης της εθνικής οικονομίας εις βάρος μιας μικρής οικογενειακής επιχείρησης από το «βαθύ κράτος» της αναλγησίας και της αυθαιρεσίας, που έχετε δημιουργήσει στον ευλογημένο κατά τα λοιπά τόπο μας. Ήδη σας δηλώνουμε ότι, αν αγνοήσετε και την ύστατη αυτή έκκλησή μας, όπως κάνετε μέχρι τώρα, ως πρώτο δείγμα η παρούσα επιστολή θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και θα σταλεί σε όλες τις εφημερίδες της Μαγνησίας.
Ελπίζουμε να συμμορφωθείτε στο νόμο.
Μετά της προσήκουσας τιμής για την εταιρία
Άγγελος Φάλκος του Αναστασίου»